nieuws

Hotel van Hassel — 16 t/m 18 april 2010 4 maart 2012

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 april 2010 opende De Balie haar deuren als Hotel Van Hassel. Schrijfster Sanneke van Hassel nodigde publiek en auteurs uit voor een lang weekend gewijd aan het korte verhaal. Een voorhoede van Europese schrijvers gaf haar visie op het medium.
Onder andere Judith Hermann (Duitsland), Anatoli Gavrilov (Rusland) en Petina Gappah (Zwitserland/Zimbabwe) brengen samen met Nederlandse auteurs als Ton Rozeman, D. Hooijer en Aaf Brandt Cortius een prachtig overzicht van de stand van het Europese korte verhaal.

Hotel Van Hassel wil een groter publiek kennis te laten maken met het hedendaagse korte verhaal. Nieuwe, in Nederland lang niet altijd bekende stemmen kregen het woord. Buitenlandse auteurs lazen in eigen taal, uit hun werk rezen nieuwe beelden van Europa op. Bekende auteurs spraken over hun lievelingskorteverhalenschrijvers. De VPRO zond live uit op de radio en Tirade publiceerde de verhalen van de festivalauteurs plus nieuw werk wat speciaal voor dit weekend werd geschreven door onder andere Jan van Mersbergen en Maartje Wortel.


< vorige volgende >